کارگاه شیوه نقد و تحلیل فیلم سعید قطبی زاده برگزار شد
سعید قطبیزاده، منتقد سینما در این کارگاه با مرور گذرای تاریخ سینما، به ارائه نکاتی درخصوص روند طی شده جریانهای فیلمسازی و همچنین نوع نگاه منتقد به فیلم پرداخت.
وی با اشاره به اینکه سینما از ابتدای شکلگیری هدف سرگرمی و روایت داستان برای مخاطب را پیگیری میکرد، گفت: از نیمه دوم قرن بیستم ادبیاتزدایی و تئاترزدایی در سینما جریان گرفت، به طوری که شاخصه اول سینمای مدرن ادبیاتزدایی است.
قطبیزاده ادامه داد: از سوی دیگر قطعیتزدایی هم شاخصه دیگر سینمای مدرن است و فیلمهای مدرن به دنبال قطعیت در روایت و کارگردانی نیستند.
این منتقد سینما با اشاره به جایگاه نقد در سینمای ایران، اظهار داشت: جریان نقد در ایران تاثیر زیادی از مارکسیسم گرفته است و حتی پس از دهه شصت و محو حزب توده از فضای سیاسی کشور، همچنان عصاره نگاه مارکسیستی که سینما را سلاحی برای مبارزه میدانست، در فضای نقد ایران ماندگار شد.
وی افزود: در کشور ما بعضاً دیده میشود منتقدین به همان صورتی که با ادبیات مواجه میشوند، با سینما هم برخورد میکنند و در واقع برای آنها نقد ادبی جای نقد سینمایی را میگیرد.
قطبیزاده راه مقابله با این مسئله را بازشناسی سینما از ادبیات دانست و گفت: توجه به سینمای مدرن و فیلمهایی که فاقد المانهای ادبی هستند، در این مسیر اهمیت زیادی دارد.
گفتنی است کارگاه شیوه نقد و تحلیل فیلم همراه با کارگاه ساختار روایت در فیلم کوتاه و کارگاه مقدماتی بازیگری در رویداد دوم جشنواره ملی فیلم کوتاه ساباط یزد برگزار شد.
نظرات کاربران