ساباط ابعاد فرهنگی اجتماعی عمیقی را در خود محفوظ دارد
احمد پهلوانیان با اشاره به تأثیر برگزاری جشنواره ملی فیلم کوتاه ساباط یزد بر معرفی شهر یزد به مردم، اظهار داشت: وقتی شهری مثل یزد بعنوان یک میراث جهانی معرفی میشود، میراث آن، دیگر استانی یا ملی نیست بلکه بینالمللی است و نکته مهم در این زمینه برندسازی برای این شهر است. برندسازی با روشهای مختلفی که عمدتاً رسانهای هستند، انجام میشود؛ اقداماتی مثل تولید آثار هنری و سینمایی پیرامون معرفی میراث ملموس و ناملموس شهر. برای مثال وقتی یک فیلم در بافت تاریخی یزد ساخته شود و در نقاط مختلف دنیا نمایش داده شود، درواقع برندسازی برای این بافت تاریخی در حال رقم خوردن است. همچنین جشنواره فیلم کوتاه هم میتواند چنین هدفی را بخوبی دنبال کند.
عضو شورای سیاستگذاری جشنواره ملی فیلم کوتاه ساباط یزد با بیان اینکه فیلم کوتاه در جامعه فرهنگی و هنری ما به جایگاه شایستهای نرسیده، گفت: یکی از علل این موضوع نبود عرصه مناسب اکران و جذب مخاطب برای این فیلم ها است. فیلم کوتاه ظرفیت بسیار مناسبی برای انتقال پیامهای فرهنگی و هنری در حوزههای مختلف دارد، در واقع میتوان با استفاده از فیلم کوتاه مفاهیم بلند را برای مخاطب امروزی بیان کرد، مخاطبی که کم حوصله بوده و زیاد به دنبال آثار هنری بلند مدت نیست.
وی ادامه داد: در کشورهایی که در تولید آثار سینمایی و نمایشی پیشرو هستند، فیلم کوتاه جایگاه بسیار اثرگذاری دارد و جشنوارههای مهم و معتبری برای عرضه و دیده شدن فیلم کوتاه وجود دارد اما متاسفانه این عرصه در کشور ما به جایگاه بالایی نرسیده است.
پهلوانیان یکی از جدیترین ویژگیهای جشنوارههای هنری را موج آفرینی دانست و بیان کرد: جشنوارهها میتوانند یک حرکت عمومی در بین هنرمندان برای تولید آثار فاخر بوجود آورند، اما متأسفانه فضا در کشور ما به گونهای ایجاد شده که جشنوارهها محدود شدهاند به زمان برگزاری آنها، یعنی مثلاً شش ماه از سال برای برگزاری جشنواره تلاش میشود و فیلمهایی برای مخاطبان خاص اکران میشود، اما پس از پایان جشنواره همه چیز تا دوره بعدی برگزاری جشنواره رها میشود. این در حالیست که جشنوارههای معتبر دنیا دارای دبیرخانه دائمی هستند، به این معنا که در طول سال هنرمندگزینی میکنند و با آنها ارتباط برقرار میکنند تا به تولید محتوا جهت دهی کنند و آثار سینمایی مدنظرشان را تولید کنند. در واقع این موج آفرینی فقط محدود به زمان برگزاری جشنواره نیست.
وی افزود: بنابراین اصل برگزاری جشنوارهها به دلیل ایجاد انگیزه در هنرمندان بسیار مناسب و مورد تأیید است اما نباید فراموش کرد که اختتامیه یک جشنواره آغاز حرکتی جدید برای جشنوارههای بعدی است. این موضوع چه در مورد جشنوارههای فیلم کوتاه و چه درمورد دیگر جشنوارههای هنری صادق است.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز یزد اظهار داشت: ما در کشورمان هنرمندان جوان با ذهنهای خلاق، اندیشههای آفرینشگر و روحهای بزرگ با انگیزههای زیاد برای تولید آثار هنری داریم که عرصه مناسبی برای عرضه آثارشان ندارند، جشنوارههای فیلم کوتاه میتوانند یک ساحت بزرگ و چشمگیر برای دیده شدن این دسته از هنرمندان بسازند.
عضو شورای سیاستگذاری جشنواره ملی فیلم کوتاه ساباط یزد با بیان اینکه موفقیت یک جشنواره در گرو ارتباط با بافت مردم و بدنه اجتماع است، گفت: جشنواره اگر برای یک قشر مخاطب خاص هم برگزار شود جشنواره خوبی است اما نمیتواند آثار بلندمدت و عمیقی در جامعه داشته باشد. جشنوارهها باید برای مردم باشند چون هنر برای مردم است، باید کاری کنیم که مردم یزد جشنواره ساباط یزد را از خودشان بدانند، چرا که هر چیزی را مردم متعلق به خودشان بدانند برای آن وقت و انرژی میگذارند و آن موضوع ماندگار میشود.
نظرات کاربران